Foglalja le nyaralását most
akár 32% előfoglalási kedvezménnyel!

A múlt mindenhová elkísér – a dubrovniki régió


Horvátország egészének múltja igen gazdag és szerteágazó, ezért hát nem csoda, ha számos helyszínével kapcsolatban elmondható, hogy hűen őrzi az elmúlt évszázadok, sőt évezredek lenyomatát. Ez alól a dubrovniki régió sem kivétel, ahol a középkor emlékei ragyognak legfényesebben.

Mindemellett pedig fontos azt is megemlíteni, hogy a legrégebbi dalmát régió egyben talán a legnépszerűbb úti cél is mind közül, ami Horvátországot illeti: gyakran emlegetik a legvonzóbb helyszínek között nemcsak lokális, de akár világszintű viszonylatban. A turisták serege, akik évről évre idelátogatnak, ezt látszik megerősíteni: az egyszerű utazók mellett számos híresség és előkelőség kötelezi el magát időről időre a jól ismert dubrovniki zóna mellett.

Horvátországi szálláshelyek most 15% online foglalási kedvezménnyel -->> MEGNÉZEM

A régió névadójának meglátogatása (Dubrovnik városa) kihagyhatatlan programpont, hiszen világörökségi helyszín-státusza eleve indokolja látványosságként való kezelését – ez az érdem természetesen nem ok nélküli: csodálatosan szép épületei és tengerpartja, az óváros tekintélyt parancsoló épületegyüttesei mind-mind rászolgáltak az UNESCO által adományozott cím elnyerésére, valamint „az Adria gyöngye” elnevezésre is.

A közeli Cavtat hasonlóan vonzó célpont, igazi mediterrán üdülőváros, ahol a tenger szépségénél talán csak a kikötőben sorakozó hajók és yachtok száma a lehengerlőbb. Mindemellett számos látnivalóval és kulturális érdekességgel rendelkezik, ilyenek a Szent Miklós-templom, a hercegi palota, vagy a Račić-mauzóleum.

Horvátországi szálláshelyek most 15% online foglalási kedvezménnyel -->> MEGNÉZEM

A természet szerelmeseinek ajánljuk a Mljet Nemzeti Parkot, amelynek üdítő, erdős vidéke, különleges (gazdag és egzotikus fajokban bővelkedő) növényzete, kulturális értékei magukért beszélnek. Ha igazi növény- és flórakavalkádra vágyik, itt a helye!

Horvátországi szálláshelyek most 15% online foglalási kedvezménnyel -->> MEGNÉZEM

stoni fal monumentális erődrendszere a 14. században készült el, akkoriban Európa legnagyobb erőd-város építményének számított. Az 5,5 km hosszú erődrendszer a Pelješac-félszigeten található, legnagyobb erődje a Bartolomeo nevet kapta. Európa „kínai nagy falának” is nevezik.

További utazási ajánlatok, melyek érdekesek lehetnek az Ön számára:
Horvátországi szállodák és apartmanok kedvező áron!
 
Horvátországgal kapcsolatos fontos információk:
10 hasznos utazási tipp, mielőtt bevennéd a horvát tengerpartot!
 
További cikkek Horvátországgal kapcsolatban, melyet érdemes elolvasni:
Miért mennék Horvátországba?
Elképesztően szép videó az Isztriáról, meg kell nézni!
Csodálatos videó a horvát tengerpartról, ezt látni kell!

 

← Vissza a magazinba