Foglalja le nyaralását most
akár 32% előfoglalási kedvezménnyel!

Poreč – egy igazi favorit


Poreč az Isztriai-félsziget nyugati partjain fekvő horvátországi városka, a tengerparti úti célok egyik legkedveltebbike. Népszerűségét nemcsak elhelyezkedésének, de színességének, változatosságának is köszönheti: látványosságok sora, természeti kincsek, kulturális és szabadtéri szórakozási lehetőségek, sportprogramok várják az ide érkezőket. Nem is beszélve a történelmi kincsekről!
 

Az Isztriai-félsziget rendkívüli mértékben bővelkedik a turisztikailag vonzó és közkedvelt városokban, településekben – az egyik közönségkedvenc, Poreč is ezen a területen található. Bemutatása hálás feladat, hiszen annyi érdekességgel és remek lehetőséggel kecsegtet – tapasztalt utazóként és egyszerű, kikapcsolódni vágyó nyaralóként is szeretni fogjuk ezt az egyedülálló helyszínt.
 

Sok más, a régióban található településhez hasonlóan Poreč óvárosa is egészen lélegzetelállító látványt nyújt. A Római Birodalom hagyatékán és maradványain kívül több éra lenyomatát is megtalálhatjuk a festői szépségű városrészben – erről tanúskodnak a középkorból fennmaradt, tekintélyt parancsoló gótikus stílusú épületek. Feltétlen érdekessége és vonzereje is egyben Porečnek, hogy az építményeken kívül a római korból megőrzésre került a város szerkezete, így annak utcarendszere, elrendezése a sok évszázaddal ezelőtti állapotokat tükrözi.
 
A város legfőbb nevezetessége a 6. században épült Eufrázius-bazilika, amely nemcsak a település, de Isztria egészének egyik legfontosabb műemléke – értékét bizonyítja az UNESCO világörökségi rangja is.
 

A páratlan építészeti különlegességek és történelmi jelentőségű helyszínek mellett nem szabad megfeledkezni a csodaszép strandokról (amelyeket a sekély vízállás még vonzóbbá tesz) – ráadásul attól sem kell tartanunk, hogy bármiben hiányt szenvednénk: Poreč az infrastruktúra és turisztikai szolgáltatások tekintetében is igen fejlett, rengeteg magas színvonal szálloda, vendéglátóipari egység és szórakozóhely várja a vendégeket. Egyebek mellett a kalandvágyók sem fognak csalódni, hiszen például a várostól alig 8 kilométerre található a különleges és izgalmas Baredine barlang, amelyet egy 40 perces vezetett túra keretében lehet megtekinteni.
 
Szeretne idén az Adrián nyaralni? Horvátországi szálláshelyek 17% előfoglalási kedvezménnyel Március 31-ig! Foglalja le nyaralását és spóroljon az egész családnak! Ne maradjon le erről a kihagyhatatlan lehetőségről, mert a szabad helyek folyamatosan fogynak!
 
Megnézem a szállásajánlatokat: IsztriaKvarnerDalmáciaSzigetek
 
Utazási ajánlatok, melyek érdekesek lehetnek az Ön számára:
 
További cikkek Horvátországgal kapcsolatban, melyet érdemes elolvasni:

← Vissza a magazinba