Foglalja le nyaralását most
akár 32% előfoglalási kedvezménnyel!

Miért mennék Horvátországba?


Számtalan érvet lehet felsorolni amellett, hogy Horvátország miért előnyös, mi több ideális választás a vakációzók számára. Eláruljuk, miben rejlik az üdülőhelyek varázsa, valamint azt is, milyen programokkal érdemes színesíteni az itt eltöltött napokat. Ha régóta álmodozik egy horvátországi kalandról, ez az írás önnek szól!
 
 

Horvátország egy hihetetlenül gazdag állam, mind történelmi, mind kulturális, mind természeti értelemben véve, nem meglepő tehát, hogy egyre többen és többen választják úti célul. A tenger csábításának és szépségének kevesen tudnak ellenállni, a napfényes városok és a több évezredes horvát múlt lenyomata (római és Bizánc-kori emlékekkel) igézően hatnak a látogatókra.
 

A földrajzi adottságoknak köszönhetően, ami az időtöltéseket illeti, garantálhatjuk, hogy a vízi- és más sportok szerelmesei sem fognak csalódni, ha ide tervezik nyaralásukat. Az aktív pihenést kedvelők örömmel vehetik célba a tengerpartot, vagy akár az ország folyóvizeit is: vitorlázás, kajakozás, kenuzás, vadvízi evezés, búvárkodás – csak győzzenek választani a sok alternatíva közül! Akik zavartalan kikapcsolódásra és relaxációra vágynak, azok természetesen maradhatnak a parti nap- és vízfürdőzésnél, amelybe már csak azért is érdemes belefeledkezni, mert megannyi lélegzetelállítóan szép és emlékezetes strand közül választhatunk.
 

Ha utazás és külföld, akkor a gasztronómiai kalandozás kihagyhatatlan: a horvát nemzeti konyha gyökerei az ó- és ősszláv gasztronómiában keresendők, ám a tengerparti területeken sokkal inkább érvényesül a görög és az itáliai (római) ízlés befolyása. A horvát gasztronómia egészére jellemzőek a török, az osztrák valamint a magyar behatások. A kontinentális, vagyis a szárazföldi területeken leginkább húst és zöldségeket fogyasztanak, míg a tengerparti régiókban előszeretettel készítenek ételeket a tenger gyümölcseiből.
 

Szemet és lelket gyönyörködtető helyszínek, strandok, nemzeti parkok, változatos konyha és borkultúra, kiváló időjárás, barátságos és vendégszerető lakosság – és mindez ráadásul elérhető közelségben! Mi nem tudunk okot mondani arra, hogy miért ne Horvátországban töltse szabadidejét – ragadja meg a lehetőséget!
 

Foglalja le horvátországi nyaralását 15%  online foglalási kedvezménnyel! A szabad helyek folyamatosan fogynak, ne maradjon le erről a kihagyhatatlan lehetőségről! Az árak később csak emelkedni fognak!

Szálláshelyek Horvátországban kedvező áron -->> MEGNÉZEM

Utazási ajánlatok, melyek érdekesek lehetnek az Ön számára:
Horvátországi szállodák és apartmanok kedvező áron, előfoglalási kedvezmények!
 
További cikkek Horvátországgal kapcsolatban, melyet érdemes elolvasni:
Mediterrán, toszkán, provanszi hangulat egyetlen félszigeten - ez Isztria

← Vissza a magazinba