Foglalja le nyaralását most
akár 32% előfoglalási kedvezménnyel!

Mediterrán, toszkán, provanszi hangulat egyetlen félszigeten – ez Isztria


Isztria az Adriai-tenger egyik legnagyobb félszigete, tengerpartja Horvátország legismertebb és legkedveltebb üdülőhelyei közé tartozik.
 

Most bemutatjuk melyek azok a helyszínek, látványosságok, amelyeket feltétlenül érdemes megtekinteni ebben a különleges régióban. Csupa szépség, méltóság és történelem!
 

Rovinj városa
A tengerparti kikötővárosok mindegyikének megvan a maga sajátos hangulata, romantikával és nosztalgiával fűszerezett bája. Ez alól Rovinj sem kivétel, amely település egyes források előtt már a civilizált életformák felbukkanása előtt lakott volt. A város védőszentje Szent Eufémia, a tiszteletére emelt templom pedig nem csak, hogy alapjaiban határozza meg Rovinj összképét, de egyfajta szimbólumának is tekinthető.
 

Pula és az amfiteátrum
Pula városa hasonlóan hosszú múltra tekinthet vissza, halhatatlanságát pedig a görög mitológiában történő rögzülése szavatolja. Az ókori idők nem csak ebben a formában határozzák meg a település életét mind a mai napig: Pula legnagyobb látványossága az óriási méretű, 23 000 férőhelyes római kori amfiteátrum, amely a 21. században is ellátja kultúraközvetítő feladatát: immáron kortárs koncerteknek, előadásoknak ad helyet.
 

Hum – a világ legkisebb városa
Ha kedveli a különleges helyszíneket és az érdekes, egyedi élményeket, semmiképp se mulasszon el egy kitérőt Humba, a világ legkisebb városaként számon tartott településre. A cím oka a lakosságban keresendő: Hum népessége egyre kisebb (alig néhány tíz főt számlál), a falu viszont megtartotta az antik korból valamint a középkorból származó jellegzetességeit – abból az érából, amikor a helység még városként volt ismeretes.
 

Poreč városa
A körülbelül 11 000 lakost számláló Poreč közkedvelt üdülőhely, ám főként arról nevezetes, hogy itt található Isztria egyik, ha nem a legnagyobb látványossága a Szent Euphrasius-bazilika. A bizánci stílusú egyházi épület pompában és látványos megoldásokban bővelkedik. Érdemes megtekinteni még a városházát, ami tulajdonképpen egy palota, az 1403-ban épített, tehát igencsak régóta álló világítótornyot, valamint a Sinčič palotát, amely lenyűgöző barokk stílusa mellett azért is figyelemre méltó, mert a helyi helytörténeti múzeum is otthont kapott benne.
 

Bízunk benne, hogy hasznos segítséget nyújtottunk Isztria felfedezéséhez!
 

Foglalja le horvátországi nyaralását 19% előfoglalási kedvezménnyel Január 31-ig! A szabad helyek folyamatosan fogynak, ne maradjon le erről a kihagyhatatlan lehetőségről! Az árak később csak emelkedni fognak!

Szálláshelyek Horvátországban kedvező áron -->> MEGNÉZEM

Utazási ajánlatok, melyek érdekesek lehetnek az Ön számára:
 
További cikkek Horvátországgal kapcsolatban, melyet érdemes elolvasni:

← Vissza a magazinba