Foglalja le nyaralását most
akár 32% előfoglalási kedvezménnyel!

A šibeniki régió – Dalmácia kincsesbányája


Dalmácia egésze rengeteg izgalmat, látványosságot, érdekességet rejt magában – nem beszélve a šibeniki régióról, amely gazdag szigetvilággal, egyedülálló természeti adottságokkal rendelkezik, és horvátországi, sőt régiós viszonylatban is utánozhatatlan szépséggel bír.

Szálláshelyek Sibenikben most 15% online foglalási kedvezménnyel -->> MEGNÉZEM

A šibeniki szigetvilág, amely több mint 240 aprócska szigetet számlál, felfedezése egyedülálló élmény: már az is fantasztikus programot biztosít önmagában, ha csupán a tájakat szeretnénk megtekinteni, a vizeket körbehajózni.

A kornati szigetvilágot felölelő Kornati Nemzeti Park felfedezése az idelátogató turisták gyakori és közkedvelt időtöltése, amely nem véletlen, hiszen a Földközi-tenger legsűrűbb szigetcsoportjáról van szó. A természetvédelmi terület legnagyobb szigetéről, a Kornatról kapta a nevét, ezt beleértve körülbelül másfélszáz kisebb sziget tartozik hozzá. Ezen felül is tartogat még meglepetéseket a helyszín: itt található például ugyanis a Park legmagasabb pontja, a Metlina, amely valójában egy 237 méter magasan elterülő mészkőfennsík. A Metlina mellett érdemes még további, a magasban kialakított kilátókhoz is ellátogatni, mint az Opat vagy a Litnji-csúcs.

Szálláshelyek Sibenikben most 15% online foglalási kedvezménnyel -->> MEGNÉZEM

A régió egy másik, igen neves parkja a Krka Nemzeti Park, amely a Krka folyóból eredő, a park területén, körülbelül 240 méter magasból alázúduló, tizenhét lépcsős vízesésnek köszönhetően lélegzetelállító látvánnyal, mesébe illő szépséggel ajándékozza meg az itt megforduló utazókat.

Skradin városa, amely egyben a Krka Nemzeti Parkhoz vezető útvonal kiindulópontja is, egy több ezer éves múltra visszatekintő, kulturális védelem alatt álló mediterrán település. Romantikus hangulata, keskeny utcácskái, réges-régi épülete egyedi arculatot kölcsönöznek a helységnek, amely megérdemelten népszerű úti cél az Európán kívülről érkező turisták számára is.

Szálláshelyek Sibenikben most 15% online foglalási kedvezménnyel -->> MEGNÉZEM

Végezetül a régió „fővárosát”, Šibeniket sem érdemes kihagyni az útitervből, hiszen hangulatos, középkori óvárosa, a Szent Jakab katedrális (amely világörökségi helyszín is), barátságos strandjai mind-mind remek okot adnak az itteni barangolásra.

Szálláshelyek Sibenikben most 15% online foglalási kedvezménnyel -->> MEGNÉZEM

További utazási ajánlatok, melyek érdekesek lehetnek az Ön számára:
Horvátországi szállodák és apartmanok kedvező áron!
 
Horvátországgal kapcsolatos fontos információk:
10 hasznos utazási tipp, mielőtt bevennéd a horvát tengerpartot!
 
További cikkek Horvátországgal kapcsolatban, melyet érdemes elolvasni:
Miért mennék Horvátországba?
Elképesztően szép videó az Isztriáról, meg kell nézni!
Csodálatos videó a horvát tengerpartról, ezt látni kell!

← Vissza a magazinba