Foglalja le nyaralását most
akár 32% előfoglalási kedvezménnyel!

Horvát Riviéra nyaralóhelyei


Horvát Riviéra nyaralóhelyei

Savudrija
Az apró fürdőhely, Savudrija Horvátországban, az Isztriai-félsziget északnyugati csücskén található. A település Umag városának része. A strandok leginkább köves partszakaszokon húzódnak, ami egyáltalán nem csökkenti a fürdőzés élményét. Ezenkívül néhány homokos strandra is bukkanhatunk. Aki tehát nyugodt, tengerparti üdülésre vágyik, Savudrijában a legjobb helyen jár. A strandok gyermekes családok számára is ideálisak, mivel a part és a víz rendkívül tiszta és lassan mélyül. Az 1818-ban épült savudrijai világítótorony a legrégebbi az Adriai-tenger partján. A 36 méter magas torony méltán híressé vált kilátóhely kedvenc kitérője a turistáknak.

Umag 
Az Isztria- félsziget északnyugati részén egy nagyobb öböl partján, több európai útvonal találkozásánál található Umag, a térség legmagasabb színvonalú sport- és idegenforgalmi szolgáltatásaival várja látogatóit - köztük mintegy 64 jól felszerelt teniszpályával! Valóságos paradicsom az aktív kikapcsolódást, változatos nyári programokat és színvonalas ellátást kereső turisták számára. Umag városa nyaranta - minden év júliusában - otthont ad a CROATIA OPEN nevű ATP-teniszbajnokságnak, melyen a fehér sport legnevesebb hazai és külföldi művelői is részt vesznek. 
Sziklás és kavicsos strandok, napozókkal.

Novigrad 
Már az ókorban is lakott Novigrad az Isztria nyugati partvidékének egyik közismert nyaralóhelye. Kanyargós sikátorai és apró terei gazdag kulturális és történelmi hagyományokról tanúskodnak. Az idelátogatót mindemellett változatos és magas színvonalú turisztikai szolgáltatások várják. Egy tökéletes nyaraláshoz ennél több aligha kellhet! 
A tengerpart nagyrészt sziklás, apró kavicsos, betonozott.

Poreč 
A Nyugat-Isztriai Poreč a horvát Adria minden bizonnyal egyik legfelkapottabb úticélja, ahol szinte lépten-nyomon szembetaláljuk magunkat a városka gazdag ókori, román kori és gótikus kultúrájának igen látványos lenyomataival. A helyi hagyományokhoz híven magas szintű idegenforgalmi szolgáltatások - mindenekelőtt rendkívül sokrétű szálláskínálat - rengeteg műemlék és urbanisztikailag nagy gonddal elrendezett közterek, parkok várják az idelátogatókat. 
A tengerpart sekély, betonozott, sziklás, apró kavicsos, strandszervizzel.

Funtana
Funtana egy aprócska üdülőfalu Poreč és Vrsar között az Isztriai-félsziget nyugati oldalán. Számos édesvízi forrásáról, melyekről a nevét is kapta, ismert, s éppen ezért a vendégeket fogadó „Funtana a barátság forrásánál” felirat a természet bőkezűségét és a helyiek vendégszeretetét jelképezi. A településen egy egész üdülőparadicsom létesült, ahol luxus körülmények között élvezhető a vitorlázás, búvárkodás, tenisz, minigolf, bowling és megannyi szabadidős tevékenység. Az apró, alig 50-100 méter átmérőjű lakatlan szigetecskék Funtana körül úszva is könnyedén megközelíthetők.

Vrsar
A város megőrizte mediterrán hangulatát kis szűk utcáival, melyek kis intim terek felé vezetnek. Csupán 3 km-re északabbra van a Limski kanal- fjord, mely Természetvédelmi Park elnevezést kapta, a parkon belül található éttermek pedig hagyományos recept alapján készült halakat kínálnak. Vrsar az egyik legszebb szigetvilággal rendelkezik: 18 nem lakott szigetecske gazdagon benőtt mediterrán növényzettel, melyek szinte motorcsónakos felfedezésre szólítanak, a csónakokat helyben tudja bérelni. Vrsar-t családi nyaraláshoz és aktív pihenőknek is ajánljuk, akiket a nagyszámú kínálat közül a strandok kiváló felszereltsége vár.

Rovinj 
Az Isztria félsziget turistaparadicsomnak számító, nyugati partján helyezkedik el. Nagy urbanisztikai műgonddal kialakított hangulatos közterein sétálva lépten-nyomon a régmúlt - illír, római kori és velencei időből származó - emlékeire bukkanunk. A rendkívül változatos kikapcsolódási és szórakozási lehetőségeket nyújtó Rovinjban találjuk a horvát tengerpart egyik legmodernebb vitorlás kikötőjét is. Az "Arany fok" (Zlatni rt) nevű parkerdőben pedig a nap minden szakában jól fog esni egy üdítő séta. 
A tengerpart lassan mélyül, sziklás strand, részben kövezett napozókkal.

Pula 
Pula, az Adria keleti partjának legősibb városa már mintegy 3000 évvel ezelőtt is lakott település volt, ahol az azóta kihalt hisztri népcsoport élt. A Kr.e. 3. századból származó híres pulai aréna szinte szimbólumává vált ennek a számos ókori műemlékkel büszkélkedő, reneszánsz költők által is megénekelt városnak. Napjaink legnagyobb isztriai városa enyhe klímával, adriai viszonylatban is igen tisztának számító, jól felszerelt városszéli strandokkal várja látogatóit. Az Aréna - az antik Pula legbecsesebb műemlékegyüttese egyben a világ hatodik legnagyobb, ma is álló amfiteátruma. Nyaranta színvonalas kulturális és szórakoztató események impozáns színhelyéül szolgál. Pula idegenforgalmi kapacitásának jó része a város körüli, mediterrán fenyvesekkel borított partvidékre összpontosul. Pulából igen hamar elérhető a Brijuni Nemzeti Park. A félsziget festői szépségű belső tájai, városkái is emlékezetes kirándulásokat ígérnek a Pulában nyaralóknak! 
A strand sziklás, betonozott, apró kavicsos.

Medulin
Medulin kis halászfalu volt, ma pedig egy modern turisztikai központ. Az isztriai turizmus  egyik fő képviselője gazdagon tagolt partvidéke miatt. Hírnevét elsősorban enyhe klímájának köszönheti, melynek következtében magas a napsütéses órák száma, valamint széltől óvott tengerpartjának, amely a legkülönbözőbb vízi sportokhoz biztosít ideális körülményeket. Az összesen mintegy 25 kilométer hosszú tengerpart varázslatos kis szigeteivel igazi kalandélményeket biztosít. Tíz sziget érhető el könnyedén, a többsége lakatlan, azonban a három legnagyobb - Ceja, Levan, Bodulas - éttermekkel várja a vízitaxival áthajózókat.
A part mentén 1 km hosszan elnyúló legismertebb strand Medulinban a Bijeca homokos strand.

Rabac
Rabac turisztikai központ és kikötő Isztria délkeleti részén, egy szép kis öbölben, Labin közelében.  A 19. századig kicsi halásztelepülés volt, mára nyaralók épültek a helyére, így Rabac a modern és gyógyturizmus egyik központjává vált. Tiszta tengervize, gyönyörű strandjai miatt és minőségi turisztikai kínálata miatt ajánljuk családoknak.
Rabac-nak gyönyörű kavicsos strandjai vannak, mint Maslenica, Szent Andrea, Lanterna és Girandella, melyek mind “kék zászlós” strandok.

Moscenicka Draga
Az Ucka-hegység által körbevett öbölben található, Moscenicka Draga a Kvarner-öböl ékköve. Innentõl számítják az Opatija Rivériát. Érdekesség, hogy nyáron Moscenicka Draga központjába nem engedik be az autókat. Ez különösen gyermekes családok számára előnyös, ugyanis így zavartalanul járhatjuk be a gyönyörű óvárost. Ehhez társul az Adriára jellemző csodálatos kikötői hangulat és a remek ételeket felszolgáló kis éttermek.
A Moščenićka Draga homokos, kavicsos strandja 2 km hosszan nyúlik el.

Opatija 
A mintegy másfél évszázados turisztikai múltra visszatekintő Opatija a Kvarner-öböl minden bizonnyal leghíresebb és legexkluzívabb nyaralóhelye. Pompás villái, elegáns szállodasora a legmagasabb igényeket is kielégítő idegenforgalmi kínálattal várja a látogatókat. Mindez csodálatos természeti környezettel, rendkívűl kellemes mikroklímával, színvonalas és gazdag kulturális-szórakoztató programkínálattal párosul - ami minden opatijai vendégnek egyedien élménydús nyaralást garantál!

Crikvenica
Crikvenica a Kvarner-öböl északi harmadában, pontosan a Krk sziget előtt terül el. Ez a Magyarországhoz legközelebb eső igazi mediterrán hangulatú üdülőövezet. Sok ezer honfitársunk itt tölti nyaralását minden évben. Rijekától 40 km-re délre fekvő üdülőhely, hosszú pálmafákkal övezett tengerparti szakasszal. Crikvenicával szinte egybeépült Selce, egy kis, kedves üdülőfalu, változatos strandokkal, sörözőkkel, éttermekkel.
A tengerparton szép köves, kavicsos strandok, néhol homokkal feltöltött aljzat.

Selce
Crikvenicától 3 km-re délkeletre, egy védett öböl partján fekszik Selce, mely egyike a Kvarner-öböl kisebb nyaralófaluinak. Selce eredeti mediterrán hangulatú városka, mely sokat megőrzött hagyományaiból, így a szórakoztató programok mellett színvonalas hagyományőrző rendezvényeket is kifoghatunk (pl. halászmulatság).  A Selce-öböl és a szomszédos Slane-öböl optimális fekvésüknél fogva kiváló terepet biztosítanak a különböző vízi sportokhoz.
A városban egy hosszú és gondozott partszakasz csalogatja a vendégeket, amelyet részben kavics és homok borít.

Novi Vinodolski
A Novi Vinodolski nevű üdülőhely a csodás tájjal rendelkező crikvenicai és vinodoli riviérán fekszik, a három kilométer hosszú Vinodol-völgyben, amelyet a tengertől egy 300 méter magas hegyhát választ el. Ebben a termékeny völgyben az ókortól kezdve borászattal foglalkoznak, ezt mutatja a hely neve is, amely „Borvölgy”-et jelent. Számos apartman, szálloda, kemping és magánszállás kínálja itt minden igényt kielégítő szolgáltatását.
A sekély, homokos tengerpartnak köszönhető, hogy Novi Vinodolski leginkább a gyermekes családok körében népszerű.

Cres (Cres-sziget) 
Cres város az azonos nevű észak-adriai sziget legtermékenyebb - nyugati - oldalán található. A sziget több ökológiai nevezetességgel is rendelkezik: a térségben egyedül itt költenek a szigorú védelem alatt álló fehérfejű keselyűk, másrészt pedig Cres magáénak mondhat egy hihetetlenül érdekes tájélményt nyújtó sós vizű belső tavat is - a Vransko jezerot. Látogasson el ön is a nyugalom eme páratlan szigetére! 
A strand lassan mélyülő, köves, napozókkal. Sziklás strand a Valuna-öbölben.

Mali Losinj (Lošinj-sziget) 
Mali Lošinj az észak-dalmáciai Lošinj- sziget legnagyobb városa, mely a halászatilag rendkívül jelentős - és ezért az Adria legnagyobb sporthorgászati terepének számító - Auguszta-öbölben fekszik. Árnyas partmenti fenyvesei és kimondottan enyhe mikroklímája révén már a századelőn igen felkapott gyógyüdülőhelynek számított. A környék vizeinek legnagyobb kuriózumai a gyakorta felbukkanó delfincsapatok! Lošinjon számos ritka énekes- illetve ragadozómadár-faj őshonosnak számít, sokuk az egész országban csak itt lelhető fel! 
A strand túlnyomórészt sziklás, de az üdülőknél köves és betonozott, zuhanyzóval.

Veli Losinj (Lošinj-sziget) 
Veli Lošinj az észak-adriai Lošinj- sziget délkeleti oldalán egy keskeny kis öbölben bújik meg, közvetlenül a Szent János hegy (Sveti Ivan) lábánál. Egykor gazdag tengeri kereskedő dinasztiák lakták, amiről buja mediterrán kertekkel körülvett, pompás villái és elegáns lakóépületei is tanúskodnak. A városka területén fellelhető mintegy 80 különleges növényfajnak köszönhetően Veli Lošinj egésze egy gondozott városi park benyomását kelti. 
Strand: sziklás, köves strand, zuhanyzóval.

Krk-sziget 
A már az ókorban is lakott, gazdag történelmi és kultúrhagyományokkal rendelkező Krk Horvátország legnagyobb szigete. A középkorban a horvát írásbeliség fellegvára volt, mígnem napjainkra az Adria egyik legkedveltebb turisztikai célpontjává nőtte ki magát. Ismerkedjen meg a sziget gazdag folklórhagyományaival, élvezze az egzotikus mediterrán növények bódító illatát, a kristálytiszta vizű, kavicsos tengerpartot, és a sziget hírességét - az aranysárga "Vrbnicka zlahtina" nevű fehérbort! A sziget számos káprázatosan szép rejtett öblöcskék sorát nyújtja a fürdőzőknek, ám szépen rendezett és jól felszerelt városi strandokat is egyaránt. Az „arany szigetként” emlegetett Krk-sziget gyönyörű homokos strandjairól, naplementéiről, finom borairól, olívaolajáról és mézéről kapta ezt a kitüntető címet. A legnagyobb adriai szigetet híd köti össze a szárazfölddel. A szigeten számos kisebb romantikus település található, ilyenek például Krk, Omišalj, Malinska, Vrbnik vagy Baška.
A tengerparton: sziklás öblök, betonozott, kavicsos strandok, napozóteraszok.

Njivice (Krk-sziget)
Njivice igen vonzó turisztikai célpont, számos sportolási-szabadidős tevékenységet kínál, a legkülönfélébb vízisportoktól, a teniszezéstől és mini-golfozástól egészen a környező öblökbe tett csónakkirándulásokig vagy az adrenalinszintet növelő sportokig.
Aprókavicsos és köves strandok találhatóak a településen.

Malinska (Krk-sziget)
Malinska egy festői szépségű turista település és kikötő egy fenyves öbölben, a Krk-sziget nyugati partján. Malinska az elmúlt pár évben csodálatos turisztikai úti céllá fejlődött, medencés villákkal, panziókkal, apartmanokkal, házakkal, kempingekkel. A hely a tengervíz gyógyító hatásáról ismert, melyet gazdag vegetációjának és mikroklímájának köszönhet. Számos strand közül választhat, melyeken a napsütéses helyek mellett árnyékos részeket is talál a fenyveseknek köszönhetően. Legismertebb hely a Rupa strand, melyen évek óta lebeg a „Kék zászló”.
A strand területe köves, a tengerhez a lejárata homokos, ami ideális gyerekek számára.

Krk (Krk-sziget)
Krk történelmi levegőjű, hangulatos, szép város, sok látnivalóval. Az óvárosi részt mint egy erődítményt, teljesen körülveszik a városfalak. . Krk, mint kirándulóhely számos turistát vonz magához, akik a város utcáin sétálva mindent megtudhatnak erről a több mint kétezer éves városról. A kikötői térségben a parti sétányon nyaranta nagy a korzózás. A várost csodás mediterrán táj veszi körül, s bőven van hová kirándulni, akár kerékpárral, akár gyalogosan.
A városban aprókavicsos és beton strandok is találhatók, a tenger minőségéről és a strandok kínálatairól a kitűzött kék zászlók is tanúskodnak.

Baska (Krk-sziget)
Baska Krk-sziget délkeleti részén helyezkedik és a legismertebb úti cél a szigeten. Mint minden jellegzetes dalmát település, Baska is megőrizte jellegzetes mediterrán hangulatát szűk utcácskáival, házaival melyek szorosan egymás mellé épültek. Baska nagy előnye, hogy könnyen eljuthatunk valamelyik hajójárattal a közeli Rab-szigete és a parton levő Senj (Zengg) városába is.
Legnagyobb vonzerejét mintegy 2 km hosszan elnyúló, gyönyörű fekvésű homokos strandjának köszönheti (Rajska strand). Ezen kívül még 30 kavicsos strandja van.

Rab-sziget
A szigetet az Adria egyik legnapsütöttebb és legdúsabb növénytakarójú vidékeként tartják számon. Felületének mintegy 40%-át erdő borítja. Nagy múltú idegenforgalmi infrastruktúrájával, gazdag ókori műemlék együttesével és a különleges helyi vitézi táncjáték-hagyományával Rab évtizedek óta az Észak-Adria egyik leghíresebb üdülőhelye. Kedvező klímájának köszönhetően októberig strandolható.
A tengerpart homokos, sziklás, kavicsos, napozóteraszokkal.

Lopar (Rab-sziget)
Lopar a Rab-sziget második legnagyobb városa és a szomszédos Krk-szigetről érkező hajók kikötője. Az elsősorban az idegenforgalomra berendezkedett település számos szálláslehetőséggel – nyaralókkal, apartmanokkal és az óriási San Marino hotelkomplexummal – várja a látogatókat. A csodálatos strandok és a festői öblök különleges bájt kölcsönöznek a városnak, ahol nyaranta, a közeli strandokhoz hasonlóan, igencsak zajlik az élet. Aki szeretne szabadulni a városnyüzsgő forgatagától, az gyalogszerrel vagy kerékpárral remek túrákat tehet a tengerpart mentén vagy a szigeten. Nagy népszerűségnek örvendenek a Rab-sziget körüli hajótúrák, és számos kirándulójárat indul a Kornáti-szigetekre és a szárazföldre is.

Rab (Rab-sziget)
A sziget kulturális és történelmi központja Rab városka, amely a Fumia-öböl partján helyezkedik el az északnyugati parton. Négy elegáns harangtornyával, amelyek az ősrégi macskaköves utcák fölé magasodnak. A templomok tornyai és fényesre kopott mészkővel borított utcácskák nagyon szép keretet adnak egy kellemes kávézásnak vagy itt elfogyasztott tengeri halakból készült kiváló ebédnek.
Rab óvárosa mögött egy kibetonozott strand található. Az itteni part sziklás, apró kavicsos.

Barbat /Banjol  (Rab-sziget)
Barbat település a Rab-szigeten található, amelyet az Adriai-tenger egyik legzöldebb szigeteként tartanak számon. Barbat a sziget déli oldalán fekszik, a kiváló vitorlás- és szörfterepnek számító Barbati-csatornában. Barbat-on gyönyörű öblökben helyezkednek el a strandok, ahol  a természet adta szépségekben gyönyörködhet.
Kavicsos strandjaival ideális kikapcsolódást és pihenést garantál korszerű turisztikai szolgáltatásokkal kiegészítve.

Pag (Pag-sziget) 
Pag városa az azonos nevű, gyönyörű csipkéiről és zamatos juhsajtjairól nevezetes észak-dalmáciai szigeten található. Az ősidők óta lakott, jellegzetes urbanisztikai megoldásokkal büszkélkedő városka történelmi építményei gazdag kulturális örökségről tanúskodnak. Pag sziget másik jellegzetessége a szinte holdfelszínre emlékeztető kopár síkságok, és az üdén zöldellő olaj- és fügefaligetek hirtelen váltakozása, amit a kristálytiszta vizű pagi öblök szépsége tesz még teljesebb nyári élménnyé. Pag sziget a szárazföldről közúti hídon, illetve komppal közelíthető meg. 
A strand kavicsos, homokos, három strandon ivóvíz-forrás is található.

Novalja (Pag-sziget) 
A helyi készítésű gyönyörű csipkéiről és fantasztikus aromájú sajtjairól nevezetes észak-dalmáciai Pag szigeten található. Fürdőzésre a sziget legszebbikének számító homokos novaljai strandokat ajánljuk - este pedig egy éttermi kóstolót Pag gasztronómiai specialitásából, a híres pagi báránysültből! Pag sziget a szárazföldről közúti hídon, illetve komppal közelíthető meg. 
A strand homokos.

Zaton (Zadar) 
A Nin és Zadar között meghúzódó Zaton egy tágas öböl partján fekszik. A vízisportok kedvelői itt bizonyára magukra találnak, hiszen Zatonban számtalan változatos szabadidős és sporttevékenységre nyílik lehetőség. A szórakozásra vágyók pedig esténként a közeli Zadar impresszív kínálatából válogathatnak!

Petrcane
Petrcane Zadartól 12 km-re egy félszigeten helyezkedik el. A település idilli környezetben, a Petrcane-öbölben helyezkedik el. A félsziget egyik oldalán homokos, míg a másik oldalon, búvárkodásra alkalmas, sok helyen betonos, tengerpart várja az ide látogatókat. A gyönyörű fürdőhelyek mellett a félsziget ideális helyszín erdei sétákhoz is. Petrcanéban a legkedveltebb sport természetesen az úszás és a fürdőzés az Adriai-tenger kristálytiszta vizében.

Zadar 
Látogasson el az Adria szívében fekvő ősi Zadar varázslatos világába, melyet "Horvátország kis Rómájának" is szoktak nevezni - tekintettel a város mintegy 3000 éves múltjára, egyedülálló szakrális építményeire és sokrétű kulturális hagyományrendszerére. Zadar világhírű urbanisztikai értékeit még teljesebbé teszik a több mint 100 km hosszú zadari riviéra festőien tagolt partszakaszai, tiszta vizű strandjai és mintegy 300 kiseb-nagyobb szigete. Zadar, ezen kívűl a helyi meggyfa-ültetvények zamatos terméséből készűlő Maraskino-likőr, valamint a világhíres horvát kosárlabdázók szűkebb hazája is! 
Strandok: sziklás, betonozott, kavicsos, néhol homokkal feltöltött az aljzat.

Turanj
Turanj kis dalmáciai üdülőhely Zadar és Biograd na Moru között. Turanj turistacsalogató vonzerejét központi fekvésének köszönheti, hiszen olyan történelmi és kulturális érdekességekkel szolgáló városok tőszomszédságában helyezkedik el, mint Zadar és Šibenik. Horvátország legjelentősebb, legszebb nemzeti parkjai is a közelben találhatók, amilyen a Kornáti Nemzeti Park vagy a Krka vízesések. Turanj idilli és kifejezetten nyugodt városka. A tengerpart sétákra invitálja a látogatókat, amelyek során a környező szőlőhegyekre és a kertekkel tarkított vidékre is eljuthatunk.
Kellemes éghajlat és varázslatos, kristálytiszta vizű, homokos és kavicsos strandok szolgálják a kikapcsolódást.

Sv. Filip i Jakov
Sveti Filip i Jakov közvetlenül a tengerparton fekszik, mindössze három kilométerre az északnyugati irányban lévő Biograd na Moro kikötővárostól. A nagy és érdekes város, Zadar 25 kilométerre van innen. A települést leginkább a gyermekes családok részesítik előnyben, mert itt valóban nyugalomban és pihenésben lehet részük, távol a hangos turistaparadicsomoktól.
A csodaszép homkos és kavicso strandok, a kristálytiszta tenger fürdésre és pihenésre hívogat. Nem véletlenül tartják Sveti Filip i Jakovot a „Riviera gyöngyszemé”-nek. 

Biograd na Moru
Biograd a zadari riviéra egyik szép fekvésű városkája, mely a vitorlázók mekkájaként is emlegetett varázslatos Kornati-szigetcsoporttal átellenben található. A legenda szerint a Kornati-szigeteket a tenger szépségének ihletése nyomán teremtették az istenek - amely minden bizonnyal érvényes Biogradra is. Nem véletlen, hogy ez a ma számos értékes műemléket őrző kisváros évszázadokon át a horvát királyok koronázóvárosa volt. Aktívabb pihenésre vágyók számára kimondottan ajánljuk ezt a számos vonzó sportolási lehetőséget kínáló nyaralóhelyet, ahol többek között egy 20 pályás teniszcentrum várja az érdeklődőket. 
Srand: kavicsos. Helyenként homokos.

Vodice 
A Šibeniktől nem messze levő Vodice széleskörű idegenforgalmi kínálattal, szórakozási lehetőségekkel és rokonszenves helybéliekkel várja az élménydús nyaralásra vágyókat. A település környékén fürdésre alkalmas partszakaszok és meghitt kis öblök sora teszi teljessé az itteni nyaralást.
Strandok: kavicsos, a Kék zászlós strand (Plava plaža) egyes részein homokkal feltöltött aljzat.

Šibenik 
Harmonikus egységben kínálja az odalátogatóknak a régmúlt emlékeit és természeti környezetének minden szépségét. Városnézés során semmiképpen se hagyjuk ki a híres Szent Jakab székesegyházat, mely Horvátország legteljesebb reneszánsz kori építménye. A város már az óhorvát királyok idején fontos történelmi helyszín volt, melynek környékét megannyi sziget és tengeröböl teszi festőien változatossá. Šibeniktől nem messze találjuk a feltétlenül megtekintendő, varázslatos Krka Nemzeti Parkot, ahol igazán aktív kikapcsolódással töltheti a napot! 
Strandok: betonozott, sziklás, kavicsos, Žaboriæiban homokkal feltöltött aljzat.

Primosten 
A festői szépségével nyaranta ezreket vonzó hangulatos Primošten városka Šibenik és Split között található. Valaha egy partközeli szigeten alapították, melyet a későbbiekben híddal kapcsoltak a szárazföldhöz. Hosszan elterülő, apró kavicsos strandjaival, meredeken a vízbe ereszkedő, vadregényes szikláival és romantikus órákat garantáló tengerparti sétányaival bizonyára az ön szívébe is belopja magát.
Parti öblei aprókavicsosak.

Trogir 
A "kis Velenceként" is emlegetett Trogir a középkori mediterrán kultúra valóságos emlékkönyve, melynek története még az ókorra nyúlik vissza, amikor is a városka a Tragurion nevet viselte. Felismerve a hely rendkívül gazdag urbanisztikai értékeit az UNESCO 1997-ben felvette Trogirt a világörökségek rangos listájára. Ez a festői kis városka az utóbbi évtizedekben kimondottan változatos turisztikai kínálattal fogadja az idelátogatókat, a vitorlásokat pedig színvonalas szolgáltatásokkal várja a "Èiovo" Vitorlás és Jachtklub. 
Strandok: sziklás, kavicsos.

Split 
Az 1700 éves múltra visszatekintő közép-dalmáciai Split Diokleciánusz császár alatt élte fénykorát, aki jó ideig innen irányította a Római Birodalom ügyeit, örökségül pedig remekbeszabott palotakomplexumot hagyott hátra. A pompás óvárosi műemlékegyüttesen és magas színvonalú idegenforgalmi szolgáltatásokon kívűl Split turisztikai vonzerejéhez kétségkívül hozzájárul e mediterrán nagyváros lakóinak felejthetetlen déli sármja. 
"Spliti nyár" - a nyaranta megrendezett kulturális és szórakoztató rendezvénysorozat egyértelmű bizonyítéka a splitiek sugárzó életkedvének. Marjan-hegy - Split legkedveltebb városi kirándulóhelye, melynek 168 hektáros területét árnyas alpesi fenyves borítja. A csúcson levő kilátóból páratlan kilátás nyílik a környező szigetekre, amit ön sem mulaszthat el!

Bol (Brač-sziget) 
A kimondottan "trendi", exkluzív nyaralóhelynek számító Bol az egyik legnaposabb horvát sziget, Brač déli oldalán fekszik. Közvetlen közelében található a horvát Adria legkáprázatosabb strandja - a tengerbe több mint 630 m hosszan benyúló kavicsos, homokos földnyelv, Zlatni Rat, a szörfözés és a vízisportok szerelmeseinek valóságos zarándokhelye.

Supetar (Brač-sziget) 
Supetar az egyik leglátványosabb közép-dalmát sziget, Brač északi oldalán található a róla elnevezett Szt. Péter-öbölben. Kikötőjéből naponta többször hajójáratok indulnak a közeli Splitbe. Nem túl nagy kiterjedése ellenére az utóbbi évtizedek egyik legfelkapottabb dalmát nyaralóhelye lett. Látványos műemlékekkel, sportolási lehetőségek tárházával és egyedi idegenforgalmi kínálattal várja a vendégeket.
Strandok: sziklás, kavicsos, néhol homokkal feltöltött aljzat.

Hvar (Hvar-sziget) 
Üdvözöljük Önt is Horvátország legnaposabb szigetén, ahol évente átlagosan mintegy 320 napot süt a nap! Ha ehhez még hozzáadjuk a szigetet beborító levendula- és rozmaringültetvények káprázatos illatát, az árnyas partmenti fenyveseket és a sziget egyedülálló civilizációs hagyományát - könnyen beláthatjuk, miért is lett Hvart a nyugalmat és pihenést kedvelőknek ajánljuk 
Strandok: köves, keskeny öblök homokos strandszakaszokkal.

Omiš 
A közép-dalmáciai Omiš a Split és Makarska közötti impresszív partszakaszon található, egyes részei pedig benyúlnak a Cetina hegyi folyócska vadregényes kanyonjába. A városka már a középkorban is nagy ismertségnek örvendett - igaz, ezt jórészt a hírhedt és messze földön rettegett helybéli kalózoknak köszönhette. Napjainkra az omiši riviéra igen látogatott nyaralóhellyé nőtte ki magát, ahol mintegy 35 km hosszú, kiváló fürdési lehetőségekkel csábító tengerpart, és jópár festői kis halászfalu fogadja a pihenni vágyókat. A mindenre elszánt egykori kalózokról pedig jobbára csak a híres helyi férfikórusok (a klapák) dalaiban hallhatunk.
Strandok: kavicsos és homokos.

Baska Voda és Brela
Baška Voda és Brela a Makarskai Riviéra két legnépszerűbb üdülőhelye, Makarskától 15 kilométerre, Split irányában helyezkednek el. A két település a szórakozás, a sport és a fiatalok városa. Strandjaik gyönyörűek és több kilométer hosszan húzódnak a tenger partján. Természeti és kulturális gazdagsága, kristálytiszta tengervize, természetes kavicsos strandja és gyönyörű sétányai miatt ezen riviéra egyik legnépszerűbb úti célja. Mindkét település strandját kék zászlóval tüntették ki, amely a strand kiváló minőségéért és a környezet tisztaságáért adott elismerés.
Strandok: természetes kavicsos.

Makarska 
Makarska a közel hatvan kilométer hosszan elnyúló, és szépsége miatt már a krétaiak figyelmét is felkeltő makarskai riviéra legnagyobb városa. E rendkívül vonzó, modern nyaralóhely igazi déltengeri hangulatú, árnyas fenyvesekkel szegélyezett homokos és kavicsos strandokat, valamint számtalan szórakozási lehetőséget kínál az idelátogató turistáknak és mivel közvetlenül a Biokovo-hegység lábánál fekszik - melyet az alpinisták Dalmácia legvadregényesebb mészkőhegységének tartanak! - a legaktívabbak még akár hegyet is mászhatnak. Biokovo-hegység - A makarskai strandok forró homokján ejtőzve bizony nehéz elképzelni, hogy a felettűnk magasodó Biokovo számos völgyében évekig nem olvad el a hó! 
Strandok: fenyőkkel szegélyezett, csodálatosan szép, lassan mélyülő, fehérkavicsos strand, kristálytiszta víz (Baska Voda).

Korčula (Korčula-sziget)
Fedezze fel Korčulát, az azonos nevű dél-dalmát sziget történelmi és idegenforgalmi központját, egyben a híres világutazó, Marco Polo szülővárosát! Hangulatos kis terei, kacskaringós sikátorai és eredeti mediterrán atmoszférája révén az Adria megszállottai régóta csak kis Dubrovnikként emlegetik... S míg napközben a híres dalmát kőfaragómesterek évszázados építészeti remekeiben gyönyörködhetünk, esténként a helybéliek látványos ízelítőt adnak a turistáknak a sziget sajátos hagyományának számító "moreska" nevű vitézi táncjátékból!
Strandok: kavicsos, sziklás.

Dubrovnik 
Ismerje meg végre ön is a varázslatos Dubrovnikot, a Dél-Adria méltán világhíres gyöngyszemét, mely már jó ideje az ENSZ Világörökségeinek rangos sorában szerepel. E tekintélyes idegenforgalmi múltú város messzemenően eleget tesz korunk legigényesebb turisztikai elvárásainak is. Múzeumok, fesztiválok, "konobák" (tavernák), éttermek, enyhe mediterrán éghajlat, meseszép tengerparti táj. Legyen ön is részese mindennek, és győződjön meg Bernard Shaw szavainak igazáról: "Ha a földi paradicsomot keresed, Dubrovnikban megtalálod!" Dubrovniki Nyári Fesztivál - e színvonalas és igen változatos eseménysorozat keretében számos szabadtéri koncert és színházi előadás teszi még varázslatosabbá Dubrovnik tereinek nyári esti hangulatát! 
Dubrovniki Nyári Fesztivál - e színvonalas és igen változatos eseménysorozat keretében számos szabadtéri koncert és színházi előadás teszi még varázslatosabbá Dubrovnik tereinek nyári esti hangulatát! 
"Stradun" - ennek az óvároson áthúzódó, igen híres és hangulatos sétálóutcának a neve szinte egybeforrt Dubrovnikéval. A városnézést érdemes innen kezdeni - és rögtön megértjük, miért is olyan büszkék a dubrovnikiak városuk múltjára! 
Lokrum sziget - a város közvetlen közelében fekszik ez a szépen parkosított sziget, ezért igen kedvelt kirándulóhely a városbeliek és a turisták körében egyaránt.
Strandok: sziklás, betonozott, kavicsos, homokos.

Cavtat (Dubrovnik)
Cavtat, a Dél-Adria egyik legidillibb kisvárosa Dubrovnik közelében, a Rat-félsziget déli lankáin húzódik. Az ókorban alapított és akkoriban Epidaurum néven emlegetett település napjainkban Horvátország legdélibb régiója, Konavle idegenforgalmi és kulturális központja. Mesés strandjaival, luxusszállodáival és a helybéliek által gondosan megőrzött, mindennapi hagyományaival önt is várja ez a kedves kis mediterrán város! Cavtat különlegesen szép, harmonikus mediterrán környezete a középkortól fogva számos hazai és külföldi művészt ihletett meg - többek között a horvátok legnagyobb múltszázadi festőjének számító Vlado Bukovacot is. A városka majd 7 km hosszú, helyenként mediterrán fenyvesen átvezető tengerparti sétánya nap, mint nap emlékezetes barangolások színhelye lehet az ön számára is!
Srandok: köves, sziklás, betonozott, homokos

Strandok:
- Umag, Porec: sziklás, részben betonozott, köves strand, fürdőcipő javasolt
- Omis: homokos, aprókavicsos strand, vadvízi folyó
- Makarska: aprókavicsos strand, számos öböl, közöttük sziklás-köves partszakaszok gyönyörű mélykék tengerrel
- Sibenik (Solaris): AQUAPARK és 4 km hosszú saját, aprókavicsos, részenként betonozott strand napernyőkkel és nyugágyakkal, beach bar, vízisportok, stb.
- Medulin: sekély vizű kavicsos, sziklás, fürdőcipő javasolt
- Rabac: kavicsos és sziklás strandok, rengeteg öböllel
- Opatija: sziklás parszakasz kiépített betonozott-köves részekkel, fürdőcipő javasolt
- Vrsar: sziklás és kavicsos strandok, nagyrészt zuhanyozóval és parti sétánnyal 
- Baska (Krk-sziget): 1,8 km hosszú, egyedülállóan szép köves strand. Baska egyik fő nevezetessége a völgy végén lévő és fehér karszthegyeket magába foglaló strand lassan mélyülő, gyermekek számára ideális
- Lopar (Rab-sziget): 1,5 km hosszú homokos strand egy védett öbölben, gyerkek számára kitűnő választás
- Rab-sziget: sziklás, részben betonozott, köves strand, fürdőcipő javasolt
- Silo (Krk-sziget): homokos , köves és megerősített sziklás strandok, sok szép kis öböllel 
- Malinska (Krk-sziget): betonozott, sziklás strandok, kavicsos öblök napozókkal 
- Novi Vinodolski: kb. 5 km hosszú, sziklás, köves tengerpart, kis öblökkel 
- Selce: sziklás és kavicsos strandok, zuhanyzóval

 

 

 

Umag